ANUNȚURI           

PROGRAM DE RELAȚII CU PUBLICUL:

LUNI  8:30 - 16:30
MARȚI  8:30 - 16:30
MIERCURI  8:30 - 16:30
JOI  8:30 - 16:30
VINERI  8:30 - 14:00


PROGRAM DE AUDIENTE: luni orele 12-14 director coordonator Dănuț ȘtefănescuVino să devii agent de spionaj ca să protejezi mediul într-o bandă desenată !

Copiii pot învăța acum în ce mod pot ocroti mediul înconjurător, urmărindu-i pe eco-răufăcătorii de pe noul site web al "eco-agenților" al Agenției Europene pentru Mediu, disponibil în 24 de limbi, inclusiv in limba română. (http://ecoagents.eea.europa.eu/)

Site-ul web al eco-agenților îi invită pe copiii între 9 și 14 ani să devină "eco-agenți" de spionaj în diferite povești cu benzi desenate. În fiecare poveste, 5 eroi din Olanda, Finlanda, Polonia, Turcia și Grecia primesc o misiune specială, cum ar fi să se infiltreze într-un parc eolian din Olanda care este, de fapt, un paravan pentru o instalație de extracție de gaze. Dupa ce îsi creează profilul personal, fiecare nou agent apare chiar în benzile desenate alături de personajele permanente. Fiecare misiune cuprinde jocuri în care copiii câștiga puncte care se adună la scorul general.

Colțul profesorului
Fiecarei povești îi corespunde un chestionar (quiz). Cine răspunde corect primește un răspuns și mai multe informații despre subiectul respectiv, iar cine răspunde greșit primește mai întîi un indiciu, iar apoi este invitat să incerce din nou. Quizurile pot fi, de asemenea, descarcate și utilizate în clasă.

Alătura-te acum Agenților Eco din cadrul Agenției Europene de Mediu și ajută la salvarea Planetei noastre!!!

ATENȚIE !
In urma unor sesizări primite din teritoriu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului atrage atenția tuturor producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice, precum și altor categorii de operatori economici, ca, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, costurile suplimentare de gestionare a deșeurilor de echipamente electrice si electronice, cunoscute sub numele de "timbru verde", sunt gestionate în prezent de 4 organizații colective autorizate pentru preluarea responsabilității, și anume: ECOTIC, ROREC, RECOLAMP, ENVIRON.
Pentru informații suplimentare, va rugăm să vă adresați Direcției Deșeuri și Substanțe Chimice Periculoase - tel: 021 2071125, email: [email protected].
Anunturi pentru participare publica la decizia de mediu

     Gospodarirea necorespunzatoare a deseurilor este una din problemele cu impact semnificativ asupra mediului si chiar cu un potential impact asupra sanatatii umane.
     Se impune cu necesitate controlul fluxului de deseuri de la sursa la locul de eliminare.
     În acest sens Agentia pentru Protectia Mediului Mures a decis includerea unor prevederi specifice în continutul autorizatiilor de mediu eliberate.
     consecinta, titularii activitatilor cu impact asupra mediului vor depune în documentatia necesara pentru obtinerea autorizatiei de mediu Contractul de salubrizare (sau preluare a deseurilor) încheiat cu un operator de salubritate autorizat pentru activitati specifice si pentru categoriile de deseuri generate.
     Aceste actiuni derulate de Agentia pentru Protectia Mediului Mures sunt în concordanta cu prevederile legislatiei în vigoare si au menirea accentuarii controlului asupra fluxului de deseuri de la sursa la locul de eliminare, contribuind la reducerea depozitarii necontrolate a deseurilor pe terenuri virane, maluri de cursuri de apa, liziere de paduri sau chiar zone rezidentiale.

Importanta evaluarii impactului asupra mediului


    © 2003 - 2007 - Copyright | Agenția pentru Protecția Mediului Mureș